Lähde merelle

Aito saariston henki

Purjehdus aidolla purjelaivalla on enemmän kuin elämys. Se on tuulahdus menneiltä ajoilta, maistiainen lähes tuhat vuotta vanhasta saaristolais-
kulttuurista.

Purjelaiva oli entisten aikojen työjuhta, joka kuljetti tavarat, saariston tuotteet, tehtaiden tavarat ja kaupunkienkin lastit pitkin rannikkoa ja ulkomaita myöten. Samalla kulkivat ihmiset ja uutiset, muodit, uudet aatteet ja tieto. Laivat rakennettiin lahtien ja niemien rannoilla saaristolaisten omin käsin – ilman telakoita. Aivan samoin kuin nämä viimeiset säilynet suomalaiset perinnelaivat, joilla pääset sinäkin yhä edelleen tutustumaan tuohon koko maailmassakin ainutlaatuiseen ja yhä elävään kulttuuriin.

Laivat eivät enää kuljeta tavaraa, vaan ne on peruskunnostettu ja varustettu uusiin tehtäviinsä matkustaja-aluksiksi – silti tarkasti vanhoja perinteitä kunnioittaen. Uusi tekniikka tarjoaa tämän päivän mukavuudet ja turvallisuuden perinteen lisäksi.

On sinun tarpeistasi ja ideoistasi kiinni, haluatko käyttää laivoja luokan leirikoulun toteutukseen vai yrityksen tärkeimmän asiakkaan vierailuun – molempiin laivat, meri ja saaristo tarjoavat ainutkertaisen ympäristön.

Valitse itse vietkö vieraasi purjehduspäivälliselle illaksi vai saariston kalastajakyliin, majakkasaariin ja luonnonsatamiin useammaksi päiväksi. Lähdettekö nautiskelemaan kesäillasta vai seikkailemaan purjehduskurssille saariston syksyiseen ruskaan.

Vai lähtisittekö tekemään töitä ja etsimään paitsi laivalle myös yrityksellenne tai tiimillenne uutta suunata?