Vuodenajant tuovat vaihtelua

Rapujuhlat ja saaristoseikkailut

Talvellakaan
laivat eivät elä hiljaiseloa eivätkä merikarhut nuku talviunta. Telakoilla ja rannoilla sahataan, rivetään, tervataan, maalataan, naulataan – laivoihin vaihdetaan kaaria ja kylkilankkuja, kannet tiivistetään, koneet ja laitteet huoletan, purjeita ja mastoja uusitaan. Kevätpäivien pidetessä kiire tiukentaa talkooväen tahtia, kun uusi kausi lähestyy.
Vihje: Laivoista vain jokunen on käytettävissä talviaikaan kahvilana tai ravintolana, mutta tehkääpä aktiiviretki laivatelakalle tutustumaan laivanrakentajan arkipäivään.

Keväällä
useimmat alukset ovat vesillä vapusta alkaen, kun meri vapautuu jäästä ja laivat telakalta. Kaikissa aluksissa on keskuslämmitys, joten viileät kevätillat ei ole mikään syy pysyä maissa! Toukokuu on yritysten kokoussesonkia myös purjelaivoilla, koululaisten osalta suosittua leirikoulu- ja luokkaretkikautta.
Vihje:Pitkän talven jälkeen avautuvat vedet ovat hieno elämys kenelle tahansa. saaristo on tyhjä ja heräävä luonto kauneimmillaan. Hyödynnä kaikkien kaipuu vesille ja järjestä palaveri, myyntikokous tai asiakas-
neuvottelu purjelaivalla nyt.

Kesäkuussa
Jos haluat järjestää purjehdus-
tapahtuman kesäkuussa on syytä olla liikkeellä hyvissä ajoin. Kesäkuu on purjelaivojen huippusesonkia ja varsinkin arki-illat myydään säännöllisesti loppuun.
Vihje: Mitäpä jos järjestäisitkin purjehduksen jo päiväaikaan – moni yritysvieras voisi arvostaa vapaata iltaa – tai purjehduksen jälkeen nauttisittekin merihenkisen illan upealla saaristohuvilalla tai rantasaunalla?

Heinäkuussa
alukset osallistuvat useisiin saaristolaistapahtumiin ja järjestävät nuoriso- ja koulutuspurjehduksia. Moni kunta, seurakunta, yhdistykset ja kaveriporukat ovat oivaltaneet pitempien purjehdusten mahdollisuudet ja tehneet sellaisesta toistuvan tradition. Kesäviikonloput ovat häiden ja perhejuhlien aikaa.
Vihje:Myös yritysvieraat arvostavat henkilökohtaista huomiointia heinäkuussa. Jos haluat erottua joukosta ja todella toisenlaisen asiakastilaisuuden, järjestä se kesäaikaan. Purjelaivat ovat lisä tai vaihtoehto Savonlinnalle ja Porille. Käytäntö on osoittanut, että osallistuminen on uskomattoman runsasta ja vastaanotto myönteistä.

Elokuun ja syyskuun
tummat romanttiset illat ovat yritysten parhaita purjehdus-
iltoja. Tämä on myös kokou-
saikaa, jolloin luodaan suunta- viivat tulevaan talvikauteen.
Vihje: Käytä kokonainen päivä tai vuorokausi työntekoon tiimisi tai asiakkaasi kanssa merellä – tulet yllättymään tuloksista. Ja missä voisit järjestää hienommat rapujuhlat kuin purjelaivalla?

Syksy on
saaristosakin elonkorjuun aikaa. Turistikausi on ohi ja ihmiset aidoimmillaan – on aika paneutua meren ja pellon sadon valmistukseen syysmarkkinoille. Juuri tällöin kannatta saaristossa seilata aidon purjelaivakulttuurin merkeissä kalastustilalta toiselle, saarelta toiselle ja nauttia saariston ruskasta ja ensimmäisistä pakkasöistä.
Vihje: Lähde merelle kokeman purjelaivaelämä ja aito saaristo. Lämpimät sisätilat ja hyvät varusteet takaavat upean elämyksen, jota et voi kokea tai tarjota vieraillesi missään muualla maailmassa!

Useimmat alukset telakoidaan
tai asetetaan muutoin talviteloille viimeistään marraskuussa. Siitä huolimatta monet laivayritykset tarjoavat erilaista saaristohenkistä ohjelma vankalla ammattitaidollaan myös talviaikaan – rantasaunoja, kokous- ja juhlatiloja, ohjelmapalvelua, catering-palveluja ja tapahtumatuotantoja. Kysy näistä lisää!